Woon en zorgcentrum DE FOYER

A A A

Een prikkeling hoeft niet veel te zijn om herinneringen terug te brengen. De geur van een bloem, handen die kabbelend water voelen, een blik op een programma van vroeger, een taart op grootmoeders wijze. Plots krijg je een beeld van hoe het vroeger was, misschien met een lichte vorm van heimwee. Maar je herinnert je het nog. Vroeger is niet weg. De indruk is er nog.

Dementie tegengaan

Zintuigen prikkelen helpt dementie tegen te gaan. De hersenen krijgen dan extra stimuli waardoor zij actief blijven en (verloren gegane) herinneringen terug oprakelen.

Vooral de tuin speelt een belangrijke rol bij de ervaring van zintuigen. Zo heeft de tuin voor personen met dementie planten die vooral vroeger populair waren. In de verhoogde plantenbakken kunnen bewoners de natuur zelf voelen en groenten of kruiden kweken. De structuur van een blad, de geur van een bloem, de smaak van een kruid, het zijn allemaal zintuigelijke prikkels.

Smaak in de keuken

Krijgt u ook zin in frietjes wanneer u voorbij een frituur gaat? Ook onze keuken speelt daarop in. De eetplaats van Huize Arion is vlak naast de keuken gelegen. Daardoor komen de verse geuren u steeds tegemoet wanneer u komt eten. WZC De Foyer brengt ook steeds haar maaltijden op smaak met extra kruiden. Geen ongezonde suikers en vetten, maar smakelijke en gezonde maaltijden.